Gratis bezorging vanaf 50,-

Betaal zoals jij dat wil!

30 dagen bedenktijd

100% tevredenheidsgarantie

Top 3 woontrends 2022

Het nieuwe jaar is al een eindje op weg en nu de lente haar intrede heeft gedaan, begint het bij velen toch te kriebelen. Niets is zo leuk als na de voorjaarsschoonmaak je woning (hier en daar) te restylen. In dit artikel ontdek je de laatste trends op gebied van kleur, materiaal, meubels en accessoires.

Deze woontrends voor 2022 wil je niet missen!

Een andere blik, ook op woontrends

We hebben een paar veelbewogen jaren achter de rug. We zaten met zijn allen meer dan ooit thuis en ‘moesten’ terug naar de essentie. Thuis was ineens niet meer alleen de plek van thuis zijn, maar ook sportschool, werkplek en kroeg in één. Dat heeft de manier waarop we naar dingen kijken veranderd. Dit zien we terug in de interieurtrends voor 2022. De belangrijkste nieuwe woontrends

Woontrend 2022: back to basic

Over terug naar de essentie gesproken. De roep naar eenvoud en geborgenheid klinkt door in de inrichtingstrends voor 2022. Less is more lijken de woontrends voor 2022 te roepen. Een minimalistische inrichting is erg populair en ook is er plek voor imperfectie. We zien steeds meer vintage en verweerde meubels en materialen terug. Dat sluit aan bij de toenemende behoefte naar duurzaamheid. Natuurlijke vormen en kleuren komen terug en warme natuurlijke materialen als hout voeren de boventoon. Qua kleuren zien we, zowel in de woonkamer als slaapkamer, veel groentinten terug. Ook warme aardetinten zijn erg populair.

Qua meubels zien we veel organische vormen voorbijkomen. Een bank bijvoorbeeld hoeft namelijk helemaal niet meer rechtlijnig te zijn en mag een prominent plekje in je woonkamer krijgen. Ronde vormen zien we in de inrichting van 2022 ook steeds vaker terugkomen. Deze trend kun je eenvoudig doorvoeren door hier en daar een rond deco-item toe te voegen. Met stijlvolle woonaccessoires in natuurlijke kleuren en materialen maak je je slaap- of woonkamer zonder al te veel gedoe helemaal 2022-proof.

Woontrend 2022: multifunctionele ruimtes

Doordat thuiswerken voor velen (deels) de norm is geworden, richten we onze keuken of woonkamer in 2022 functioneler in. Zeker als er geen aparte werkkamer is, zien we steeds vaker dat ruimtes en functie in elkaar overlopen. Een interieurtrend voor 2022 is om de woonkamer door middel van elementen te verdelen. Dit kan een decorelement of glazen wand zijn, maar populair voor het creëren van ‘eilandjes’ zijn ook kasten en (grote) banken van leer of natuurlijk stoffen.

Hoekbanken of banken met ottomane zijn erg populair, omdat je hiermee de ruimte kunt ‘breken’. Een andere woontrend voor 2022 die in dit rijtje niet mag ontbreken, zijn de multifunctionele bureaus. De bureaus mogen dit jaar gezien worden! De moderne bureaus zijn zo mooi dat ze naast werkplek dienstdoen als decoratief wandmeubel.

Woontrend 2022: spot on!

2022, schijn een lichtje op mij! Waar verlichting de laatste jaren in menig interieur toch meer een ondergeschoven kindje was, zien we dit jaar dat het juist een steeds prominentere plaatst inneemt. De lamp staat in de inrichtingtrends van 2022 helemaal in de spotlight en wordt bijna verheven tot a piece of art.

Of je nu gaat voor een groots en meeslepend exemplaar (ook ideaal op de ruimte op te breken, zie tip 2), een verweerd vintage exemplaar of de organische vormen en natuurlijke materialen (tip 1) laat terugkomen: het mag allemaal! Wat je ook kiest, verlichting is hot en dan met name de tafel- of vloerlamp.

Lekker in je vel, begint bij lekker in je huis

Dit waren de meest opvallende nieuwe woontrends voor 2022. Het mooie is dat je, om mee te doen met deze trends niet meteen je hele woning hoeft te verbouwen. Een nieuwe lamp, een likje verf, een mooi tapijt of een andere moderne woonaccessoire doen vaak al wonderen. Bij Join vind je het allemaal. Wat je ook kiest, het moet wel bij je passen en jij moet je goed voelen. Want je lekker voelen en thuis echt thuiskomen blijft priceless. Daar gaat het uiteindelijk om en daar kan geen trend tegen op!