De woonstijl elegant klassiek

In een elegant klassiek interieur voel je je de koning of koningin te rijk! Deze woonstijl straalt niet alleen stijl uit, maar is ook nog eens heerlijk om in te wonen. Daarom begrijpen we heel goed dat deze woonstijl zo populair is. Ben je benieuwd of deze stijl iets voor jou is? Ontdek de elegant klassieke woonstijl dan hier!

Artikelen 1 tot 36 van 160

Artikelen 1 tot 36 van 160

Categorie
Kleur
Prijs

Artikelen 1 tot 36 van 160


Wat is een elegant klassiek interieur

Een klassiek interieur steekt de oude barokstijl in een nieuw jasje. De klassieke woonstijl heeft een luxe en elegante uitstraling. Daarnaast zijn trends niet van belang in deze woonstijl: de inrichting van een klassiek interieur ziet er tijdloos uit.

Het luxe aspect van de klassieke woonstijl zie je onder andere terugkomen in het materiaalgebruik. Zo wordt er in de meubels veel gebruik gemaakt van luxe stoffen als fluweel en velours. Ook hout, glas en marmer zijn veel gebruikte materialen in deze woonstijl. Hout wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor de vloer. Typerend voor een klassiek ingerichte ruimte is namelijk een elegante houten vloer met een visgraatmotief.

Rustige kleuren met opvallende accenten

In een klassiek interieur zie je weinig felle kleuren. Zo hebben veel klassieke woonkamers witte muren en ook zwart – een kleur die absoluut elegantie uitstraalt – zie je vaak terugkomen. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen kleur te vinden is binnen de klassieke woonstijl. Donkerblauw of bordeauxrood zijn weliswaar niet fel, maar zorgen toch voor een vleugje kleur, net als okergeel. Verder worden goud en zilver vaak gebruikt in de accessoires. Deze kleuren stralen luxe uit en vallen op vergeleken met de rest van de kleuren in een klassiek interieur. Deze accessoires zijn dan ook echte eyecatchers.

De elegant klassieke inrichting

Je weet nu wat de klassieke woonstijl is, maar hoe creëer je deze in je eigen huis? In de zithoek vind je bijna altijd een stoffen bank, vooral van fluweel of velours. Dit zijn niet alleen stoffen die passen in een elegant interieur, maar ze zijn ook nog zacht. Hierdoor voelt de ruimte niet alleen luxer, maar ook knusser en gezelliger aan. De bank kun je combineren met een salontafel van marmer om het luxe nog meer te laten terugkomen. Ook bijzettafels in marmer dragen bij aan dit effect. Je kunt er ook voor kiezen om tafels met glas te gebruiken. Deze passen namelijk ook in een klassiek en elegant interieur.

Als je de basis eenmaal hebt staan, kan je aan de slag met de decoratie. Net als in veel andere woonstijlen kun je kiezen voor planten en bloemen. Doe deze dan niet in een huis-tuin-en-keukenpot of -vaas, maar kies bijvoorbeeld voor een glazen vaas of pot met goudtint. Wanden kan je aankleden met kunst of wandbekleding met prints. Ook spiegels zijn heel populair in een elegant klassiek interieur. En dan is er ook nog de functionele decoratie: verlichting. Je kunt kiezen voor hanglampen of staande lampen in goudkleur, maar als je gaat voor het ultieme elegante gevoel, kies dan voor een kroonluchter.

Zelf elegant klassiek wonen?

Wil je wonen in een interieur dat elegant, luxe en tijdloos is? Dan is de woonstijl elegant klassiek perfect voor jou. Weet je toch nog niet helemaal zeker wat je wil? Dan vind je bij Join ook inspiratie voor andere woonstijlen. Ben je op zoek naar een iets moderner interieur en hou je van natuurlijke materialen? Bekijk dan eens de stijl bohemian natural. Zoek je naar een look die gebaseerd is op stijlen van vroeger, maar weet je niet of elegant klassiek juist is voor jou? Misschien past de woonstijl vintage retro goed bij je. Maar als je helemaal overtuigd bent van een elegant klassiek interieur, bekijk dan snel ons assortiment!