Gratis bezorging vanaf 50,-

Betaal zoals jij dat wil!

30 dagen bedenktijd

100% tevredenheidsgarantie

Woonkamer-inspiratie warm

Een warme woonkamer is hotter than hot. Letterlijk en figuurlijk dan, want een warm interieur in de woonkamer is helemaal in. Wil jij je woonkamer ook modern en warm inrichten? Of wil je juist gaan voor een industriële warme woonkamer? Met deze woonkamer-inspiratie voor een warm interieur sla jij de spijker op zijn kop!

Met deze wooninspiratie voor een warme woonkamer kun je alle kanten op. Wil je gaan voor industrieel warm of modern warm? Ontdek onze 5 tips!

Woonkamer inrichten: warm

Een woonkamer met een warme inrichting is iets van alle tijden. We zoeken allemaal naar dat stukje thuiskomen en willen als we thuis zijn graag ontspannen. Een sfeervolle woonkamer draagt daaraan zeker een steentje bij. Ook in 2022 zet zich de hang naar gezelligheid en geborgenheid zich door. Doordat we steeds meer gaan waarderen dat ware rijkdom in de simpele dingen zit, wordt ook de inrichting eenvoudiger. We gaan back to basics maar dan met een warme touch.

Naturel- en aarde-tinten zijn erg in trek bij het inrichten van een warme woonkamer. Geen wonder: ze zorgen voor rust en reflectie en passen daarnaast in bijna iedere interieur-stijl. Dus of je nu je woonkamer industrieel warm wil maken of juist inspiratie zoekt voor een woonkamer die modern warm is; met warme kleuren en natureltinten zit je altijd goed. Op zoek naar inspiratie? Er zijn een paar combinaties die in iedere woonstijl de nodige warmte brengen.

Woonkamer-inspiratie warme kleuren

Bij een warme inrichting van je woonkamer spelen kleuren een grote rol. Denk hierbij aan warme muurkleuren in de woonkamer, zoals muren in zand-, aarde- of kleitinten. Warme zandtinten die ons uitdagen om te pauzeren en te reflecteren, maar ook pasteltenten dragen bij aan een warme inrichting.

Zachte pasteltinten stralen warmte en gezelligheid uit en geven een vintage vibe in de warme woonkamer van nu. Zachte bruintinten met rode of roze ondertoon worden gezien als nieuwe luxe kleur en zorgen gegarandeerd voor dat extra vleugje genegenheid. Ook lichtroze tinten en roze accenten doen het erg goed.

Natuurlijk zorgt niet alleen de kleur van je muren voor de juiste sfeer. Ook de kleuren van je meubels zijn belangrijk voor de uitstraling. Door de warme kleuraccenten die je kiest terug te laten komen in je woonaccessoires, creëer je een harmonisch geheel. Omdat stijlen en smaken verschillen, geven we je per stijl de nodige inspiratie voor een warme woonkamer.

Woonkamer industrieel warm

Bij een industriële inrichting voeren grof gezegd metaal en beton de boventoon. Dat wil niet zeggen dat je een industriële woonkamer niet warm kunt inrichten. Door gebruik te maken van houten elementen, zoals een houten tafel, voeg je moeiteloos de nodige warmte toe.

Ook een mooie bank in een warme kleur (bijvoorbeeld cognac, bruin of taupe) maakt je industriële woonkamer warm. Daarnaast geeft spelen met vormen het ‘warmtelevel’ van je inrichting een upgrade. Door de breken met rechte lijnen, creëer je een warm en knus geheel.

Woonkamer modern warm

Een woonkamer kan tegelijkertijd strak en warm zijn. Als je je woonkamer wil inrichten op een manier die warm en modern is, kun je dan ook alle kanten op. Je kunt een warme woonkamer eenvoudig van een moderne touch voorzien door het toevoegen van moderne eyecatchers.

Een mooie stoel in warme kleuren zoals rood, geel of oranje doet wonderen. Ook kun je in een modern warm interieur kiezen voor warme kleuren op de muur, en de meubels juist neutraal houden. Door te kiezen voor cosy stoffen, houd je het geheel knus en tegelijkertijd modern.

Woonkamer landelijk warm

De landelijke inrichting is, zeker naast de industriële en moderne stijl, een inrichting die van zichzelf al wat warmer is. Een landelijke woonkamer doet vaak al wat knusser aan doordat er veel hout en warme natuurtinten worden gebruikt. In een landelijke woonkamer kun je door middel van de juiste woonaccessoires eenvoudig de nodige warmte toevoegen. Dat geldt trouwens ook als je je industriële woonkamer of moderne woonkamer net wat meer gezelligheid wil geven. Met een gezellig vloerkleed of met de juiste sierkussens creëer je een warm interieur in de woonkamer.

Warme woonkamer-inspiratie in het juiste licht

Of je nu een landelijk, modern of industrieel interieur hebt; de juiste belichting is erg belangrijk en draagt een behoorlijk steentje bij aan de knusheid van je living. Voor een warme inrichting van je woonkamer mag de juiste verlichting dan ook niet ontbreken. Licht is sfeer en sfeer is warmte. Voor een extra gezellige en verrassende touch is het leuk om te spelen met vormen. Doorbreek rechte lijnen en ga voor ronde, afwijkende vormen. Een lamp van natuurlijke materialen of gouden verlichting geven een warme twist aan een verder modern of industrieel interieur.

Join draagt jou een warm hart toe

Welke stijl je ook kiest, een beetje warmte kan nooit kwaad. Of je nu gaat voor een warme industriële woonkamer of een moderne woonkamer warm wil inrichten; bij Join kun je terecht voor al je inrichtingsbehoeften. Laat je warme kant spreken en ontdek ons veelzijdige woon-assortiment!